onsdag 2 december 2009

El Clásico

Tänk er ett fullsatt stadion.
Tänk er stämningen inför ett möte mot HIF
Tänk er att alla spelarna är på topp och är urtaggade.
Sen kan ni gånga allt med 10 utom publikmängden det räcker att gånga med fyra. En riktigt sjuk upplevelse som man inte kan beskriva, utan man måste uppleva.

Publikens vanligaste ord, såväl från en 8-åring som en 70-åring, var "puta". Jag lovar snittspanjoren använde det 134 gånger... innan matchen började. För er som undrar vad det betyder så handlar det om att de ville putta någon, ja eller något åt det hållet...

Stämningen var som sagt grym, man kunde verkligen ta på hatet som Barcafansen kände mot Madridspelarna. Jag kan tänka mig att Celtic-Rangers framkallar likadana känslor.
Matchen i sig var kanske ingen kioskvältare, men med den inramningen klättrade den genast upp ett par pinnhål.
Jublet när vår bästa fotbollsspelare genom alla tider (förlåt Bosse men du är numera bara tvåa), gör att man förstår att Etoo är glömd och att de har fått en ny favorit, det är också något som måste upplevas.

När Dani Alves slår inlägget från sin högerkant, så sitter vi i perfekt linje, vi följer bollen och ser att den kommer nå Zlatan. Innan han träffar bollen så står vi redan upp och när han trycker in bollen så exploderande man inombords tillsammans med 97500 andra på Camp Nou(bortsett från de 150 Real fansen som satt längst upp på tredje etagé,)

För att sammanfatta alla känslor och intryck med ett ord: MÄKTIGT

Dagens tryckfel stod en fanatisk barcasupporter för. Iförd endast matchtröja står han med sin megafon och vrålar Puta för full hals, då ser vi på hans rygg. Nummer 9 Zlejtan Ibrahimovic. Ha ha vem är det som är Puta nu??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar