söndag 11 september 2011

11/9 2001





Bilder tagna från minnesplatsen vid Ground Zero 2007.

Den 11 september 2001 kommer för alltid att vara ett speciellt datum. Dagen då världen förändrades, något helt overkligt hände och händelsen kunde lika bra varit hämtat från en film, men det var verklighet. Tänk hur ett fåtal personer kunde förstöra så mycket och sätta skräck i hela världen för deras attentat.....

Igår såg mannen och jag dokumentär filmen "9/11: State of emergency", en gripande dokumentär, där man fick följa hela händelseförloppet och hur USA agerade. Hur förbereder man sig inför en sådan situation, något som man trodde var omöjligt att genomföra blev möjligt?

Påsken 2007 besökte vi New York för första gången och vi hade en önskan om att få besöka Ground Zero, där de båda tvillingtornen hade stått. New York är för mig världens häftigaste stad, hög puls hela tiden och ett högt tempo, men när vi kom ner till Ground Zero så var det som att gå in i en tyst kupé. Man hade svårt att ta till sig att här på denna plats har två skyskrapor stått och när vi var på platsen kunde man fortfarande hitta benrester.
Så här kommer den nya platsen att se ut, två stora dammar med vattenfall, där tornen stod och träd som symbolisera livets träd och framtiden. I dammarna står alla omkomnas namn inristade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar